20 mijë t mallra në proces përpunimi në kalatat e Portit të Durrësit

Në portin e Durrësit sot pasdite janë në proces përpunimi shtatë anije tregtare me rreth 20 mijë t mallra të ndryshme. 

Skuadrat stivadore dhe elektrovin[at vijojnë tëpunojnë nën masa të rrepta sigurie shëndetsore nëkushtet e pandemisë nga Covid-19.

Qendra e Informacionit portual, bën të ditur se 6 nga anijet janë akostuar dhe po përpunohen nëTerminalin Perëndimor. Dy prej tyre po shkarkojnërreth 4,500 ton grurë gjithsej, ndërsa vijon përpunimi i anijeve të tjera me çimento, melaminë, hekur dhe ure’ për bujqësinë.

Nga Qendra e Informacionit mësohet gjithashtu, se nga një prej anijeve në Terminalin Lindor po përpunohen afro 5,200 t skrap.