APD 2017: Shkëmbimet e mallrave nga porti i Durrësit, Rusia e para në importe, Italia në eksporte

354 anije me 1 milion e 378 mijë ton mallra janë përpunuar gjatë vitit të kaluar në Terminalin Perëndimor dhe në atë Lindor të portit të Durrësit. Rusia, Italia dhe Turqia janë tre shtetet kryesore, me portet e të cilave ka shkëmbyer më shumë mallra porti i Durrësit.

Portet e tjera nga ku mbërrijnë dhe shkojnë mallrat që përpunohen në Durrës janë vende si Kina, Egjipti, SHBA, Libi, Spanjë, Gjermani, Guatemalë, Venezuelë, Ukrainë, Tunizi, Francë, etj.

Burime nga Sektori i Statistikave në APD, bëjnë të ditur se gjatë vitit 2017, nga këto dy Terminale të portit më të madh të vendit, drejt/nga portet e Rusisë