APD: 2018, në portin e Durrësit 185 anije me 134.526 kontejnerë TEU

134.526 kontejnerë (njësi kontejnerike TEU) janë përpunuar gjatë vitit 2018 në portin më të madh të vendit. Brenda vitit që lamë pas, në Terminalin e Kontejnerëve janë përpunuar 185 anije të specializuara gjithsej.

Shifra është 16.256 njësi TEU më e madhe se sa numri i kontejnerëve të përpunuar gjatë vitit 2017 – bëjnë të ditur burime nga Sektori i Statistikave në APD.

Nga të njejtat burime mësohet se gjatë vitit 2018 janë përpunuar 67.836 kontejnerë TEU për eksport dhe 67.140 kontejnerë TEU nga importi.

Anijet e përpunuara kanë transportuar mbi 1.5 milion ton mallra me kontejnerë gjithsej.