APD/ 5 anije tregtare në përpunim, 22 mijë t mallra dhe 410 konteinerë

Në kalatat portuale sot janë duke u përpunuar 5 anijë tregtare, ndërsa 1 është në radë dhe dy të tjera në pritje.

410 copë  konteinerë po përpunohen në molin nr. 6 me anijen “Spirit of Chennai”, ndërsa 318 copë kontenierë ndodhen në radë me anijen “MSC Nita”.

Në Terminalin Perëndimor vijon procesi i përpunimit të 4 anijeve tregtare, nga ku po përpunohen  21,615  t mallra të llojit ure, rrotativë, çimento dhe grurë.

Gjatë fundjavës, priten 2 anije tregtare, “Dimaizo” dhe “Atlantic Bridge”,  të cilat transportojnë 3300 t mallra dhe  272 copë konteinerë.