APD: 9-mujori, shkëmbime tregtare me 16 vende nga porti i Durrësit

APD: 9-mujori, shkëmbime tregtare me 16 vende nga porti i Durrësit
Gjatë periudhës janar – shtator të këtij viti volumi më i madh i mallrave të shkëmbyera nga/drejt Durrësit i takon vendeve si Rusia, Turqia dhe Tunizia, ndërsa numri i përgjithshëm i vendeve me të cilat janë shkëmbyer mallra nga porti i Durrësit arrin në 16.

Të dhënat bëhen të njohura nga Sektori i Statistikave në Autoritetin Portual të Durrësit, sipas të cilave në këto 9 muaj shkëmbimet me Rusinë kapin 24 përqind të import/eksporteve, ndërsa me Turqinë dhe Tunizinë janë shkëmbyer përkatësisht 18 dhe 12 përqind e mallrave, që janë përpunuar në portin më të madh të vendit.

SHBA me 12 përqind, si dhe Italia dhe Malta me 8 përqind secila renditen pas tyre. Ndërkaq, Greqia, Ukraina, Spanja, Egjipti, kanë me portin e Durrësit shkëmbime prej më pak se 5 përqind të volumit të përgjithshëm secila.

Gjatë periudhës janar-shtator të këtij viti në portin e Durrësit janë përpunuar 3,12 milion ton mallra.