APD: FSPD, Testim mbi kalimin në Nivelin II të Sigurisë Detare

Forcat e Sigurisë Portuale FSPD kanë zhvilluar këto ditë një Testim mbi kalimin në nivelin II të Sigurisë Detare si dhe për marrjen e masave e zbatimin e proçedurave në këtë nivel.

Bazuar në planin stërvitor vjetor të FSPD, në Terminalin perëndimor u simulua prania e një objekti të dyshimtë. Brenda pak minutash në bashkëpunim edhe me policinë e Kufirit dhe Migracionit, si dhe Kapitenerinë e portit u morrën të gjitha masat e Sigurisë nr 2.

Inspektimet dhe kontrollet nisën në hyrje të Terminalit, në kalata si dhe me mjet lundrues në zonën detare, ndërsa për masat e sigurisë u përfshinë në Testim edhe forcat Zjarrfikëse, Autoambulanca dhe punonjësit e Dispeçerisë. Për afro dy orë forcat e FSPD dhe institucionet e bashkëpunimit punuan intensivisht për arritjen e standarteve të sigurisë, e më pas për rikthimin në normalitet.