APD: Gjatë periudhës 2011 – 2018 në portin e Durrësit janë përpunuar mbi 29 milion ton mallra.

Nga statistikat e APD mësohet gjithashtu, se në kalatat e portit më të madh të vendit në këto 8 vite janë ankoruar për përpunim 13.666 anije dhe tragete gjithsej.