APD, janar-maj 2018: mbi 640 mijë ton mallra me kontejnerë, 90 mijë ton më shumë se në 2017

Gjatë 5 muajve të parë të vitit 2018 në kalatat e portit të Durrësit janë përpunuar 54.607 kontejnerë TEU (njësi kontejnerike), ose mbi 11 mijë kontejnerë TEU më shumë se sa në periudhën janar-maj të vitit 2017.

Sipas të dhënave të Sektorit të Statistikave në APD, sasia e mallrave që kanë mbërritur ose janë nisur me kontejnerë gjatë 5 muajve të vitit 2018 ka arritur në mbi 640 mijë ton gjithsej, ose 90 mijë ton më shumë se e njejta periudhë e vitit të kaluar. Numri më i madh i kontejnerëve, 11.768 gjithsej, është përpunuar në muajin mars të këtij viti.

Importet dhe eksportet e përpunuara me kontejnerë janë thuajse në të njejtat shifra, përkatësisht 49.38 % dhe 50.62 %.