APD/Janar-nëntor 2019: 816 mijë udhëtarë dhe 240 mijë automjete me tragete

Mbi 816 mijë udhëtarë me 240 mijë automjete të llojeve të ndryshme kanë shfrytëzuar tragetet e linjave nga Durrësi gjatë periudhës janar-nëntor të këtij viti.

Të dhënat e transportit të udhëtarëve dhe mallrave me tragete nga porti i Durrësit, gjatë periudhës janar – nëntor 2019 dëshmojnë për shifra përkatësisht 3 dhe 5 përqind më të larta se sa në 11-mujorin e vitit të kaluar.

Nga Sektori i Statistikave në APD, mësohet se në 11 muaj tragetet kanë transportuar mbi 843 mijë ton mallra me kamjonë dhe trajlera në linjat Durrës – Bari, Durrës – Ankona dhe Durrës – Trieste e kthim.

Afro 390 mijë udhëtarë kanë mbërritur në Durrës me targete, ndërsa mbi 427 mijë të tjerë janë nisur drejt porteve të Italisë.

Në këto 11 muaj tragetet kanë kryer 963 lundrime vajtje-ardhje nga Durrësi, ose 39 lundrime më shumë se sa në të njejtën periudhë të vitit 2018.