APD/ Përpunohen 7 anije tregtare, 3 të tjera në proces dhe pritje. Kryesojnë materialet e ndërtimit dhe gruri/ 10 gusht 2020

Fundjava që lamë pas është mbyllur me aktivitet të lartë përpunues në portin më të madh në vend, ku sipas të dhënave të Dispeçerisë Qëndrore rezulton se janë përpunuar 7 anijeve tregtare me një total prej 14.394 tonë mallra të llojeve të ndryshme dhe  1,434 njësi konteinerike.

Gjatë kësaj fundjave, vetëm në molet nr.1,2 dhe 5 të Terminalit Perëndimor janë përpunuar 5 anije tregtare me  mbi 10.144 tonë mallra të  ndryshme ndër të cilat kryesojnë, çimento, gruri dhe  rrotativët e llamarinës.

Në Terminalin e Konteinerëve është përpunuar anija tregtare “Libertas H”, me 481 copë konteinerë, ndërkohë që është drejt përfundimit procesi i përpunimit anija  “MSC Tia” me 953 copë konteinerë, e akostuar në molin nr.6 të këtij terminali.

Rreth 4,250 tonë çimento rifuzo nga anija “Itidal” janë aktualisht  në proces përpunimi në molin nr.10 të Terminalit Lindor.

Ndërkohë  në lundrim drejt Durrësit është edhe anija “ Frisiano Ino “, e cila pritet të akostojë në një prej moleve të Terminalit Perëndimor në orët në vijim nga e cila pritet të shkarkohen rreth 1,200 tonë hekur.