APD/ Sezoni turistik 2020 në Durrës “prenotohen” 20 kroçiera 18.02.2020

Në portin e Durrësit për sezonin e ardhshëm turistik janë prenotuar 20 kroçiera dhe velierë

Nga Qendra e Informacionit në Autoritetin Portual, mësohet se anija e parë turistike në port do të jetë kroçiera “La Belle Del L’Adriatique”, më 5 maj të këtij viti. Më pas kjo kroçierë me vizitorë të huaj, do të mbërrijë në Durrës edhe pesë herë të tjera, deri në 22 shtatorin e ardhshëm.

Qendra e Informacionit njofton se më datë 9 maj pritet edhe kroçiera “Spirit of Discovery”, me gjatësi 237 metra. Kjo anije e madhe turistike, e ndërtuar vitin e kaluar, vjen në qytetin-port për herë të parë.

“Sirena”, “Seven Seas Voyager”, “Amera”, janë disa nga emrat e njohur të anijeve turistike, që kanë vizituar Durrësin edhe vitet e kaluar, ndërsa kësaj liste i shtohen edhe kroçerat “Silver Shadow”, “Caledonian Sky” apo “Sea Burn Ovation”, që do të kryejnë për herë të parë lundrime drejt portit më të madh të vendit.

Këtë verë në portin e Durrësit do të akostohet dy herë edhe veliera “Sea Cloud”, e cila vjen me turistë të huaj prej shumë vitesh.

Gjatë vitit 2019 në portin më të madh të vendit u akostuan 19 kroçiera dhe veliera me 4,503 turistë, si dhe 430 jahte të madhësive të ndryshme.