Fluks udhëtarësh nëpërmjet Portit të Durrësit, rreth 12 mijë udhëtarë kanë hyrë/dalë vetëm gjatë fundjavës

10.180 pasagjerë dhe 2326 automjete kanë hyrë në vendin tonë, vetëm përgjatë fundjavës  nëpërmjet Portit të Durrësit. Ndërkohë, 1771 qytetarë me 231 automjete kanë kanë udhëtuar nga Porti i Durrësit drejt brigjeve italiane nëpërmjet transportit detar përgjatë këtyre dy ditëve.

Dy tragete kanë mbërritur sot paradite nga Bari në portin e Durrësit  – bëhet e ditur nga Qendra e Informacionit në APD, sipas së cilës tragetet “AF Marina” dhe “Rigel II” janë nisur përsëri drejt portit të Italisë jugore. Ndërkaq, mësohet se në mbrëmje në Durrës priten edhe dy tragete të tjerë me udhëtarë dhe automjete.

Sipas të njejtave burime portuale, gjatë 72 orëve të kaluara të gjithë tragetet kanë lundruar jashtë grafikut dhe orareve të paracaktuara për shkak të motit të keq dhe detit të trazuar.

Që nga dita e premte (20 dhjetor) deri në mbrëmjen e së djelës, tragetet kanë kryer 12 lundrime gjithsej, 9 nga të cilat nga/drejt Barit, ndërsa tre të tjerët në Ankona dhe Ravena.

Në Qendrën e Informacionit të Autoritetit Portual Durrës mësohet se në dispozicion të lundrimeve të fundvitit janë gjashtë tragete, të cilët përveç grafikut të ditëve të zakonshme do të kryejnë edhe 12 lundrime shtesë.