Kapiteni i Portit të Durrësit, Tauland Allka, sqaron detajet si do operojnë lundrimet e dyfishuara/ 19 korrik 2019

Kapiten Tauland Allka”Në mbledhjen e fundit të Komitetit tëSigurisë të Portit, me pjesëmarrjen e të gjitha autoriteteve të cilatoperojnë në Portin e Durrësit për pritjen e pasagjerëve përsezonin turistik veror 2023, u miratuan masat shtesë përpërballimin me sukses të fluksit të pasagjerëve .

Gjatë dy javëve të fundit të muajit Korrik pritet një fluksardhjesh kryesisht nga bashkëatdhetarët tanë nga Zvicra, të cilëttradicionalisht pushimet e tyre i kanë zhvilluar në dy javët e fundit të muajit korrik, pastaj për të vijuar me gushtin, kuvijojmë me ardhjen edhe të bashkëatdhetarëve nga vende të tjeratë Bashkimit Europian, kryesisht shtetasit shqiptarë por edhe tëhuaj të cilat kanë zgjedhur të pushojnë në vendin tonë.

Nga dita e nesërme(dt.20.07.2023), pra e enjte, e premte , e shtunë e dielë, 4 ditë, do të operojmë me doppio corse, pra me pesë tragete në ditë, duke e çuar numrin mesatarisht këto ditë nërreth 7 mijë pasagjerë në ditë. Sot që flasim, aktualisht jemi nëkushtet e 4 mijë-5 mijë pasagjerëve në ditë, në varësi tëardhjeve, pra me dy udhëtime nga Bari për çdo linjë, gjithsej 4 udhëtime nga Bari dhe 1 nga Ancona, pra Ancona korrikun, gushtin dhe shtatorin do të jetë çdo ditë me tragetet e saj.

Vitin që lamë pas porti kishte një periudhë të artë përsa i takonhyrje-daljeve në vend pikërisht për shkakt të fluksit të madhsijanë pritshmërite për këtë sezon veror, duke marrë parasyshrezervimet që deri tani janë bërë?

Allka: – “Nga informacionet të cilat i kemi marrë nga agjencitëdetare të cilat operojnë në linjat Durrës-Bari dhe Durrës- Ankona, udhëtimet janë fully booked, pra janë komplet tëprenotuara, të paktën flasim për sistemin e dhomave, dhomaështë shumë vështirë për të gjetur, korriku dhe gushti ështëkomplet i prenotuar, ndërsa biletat deck apo ponte, si i quajmë tëcilat e çojnë në maksimum kapacitetin e trageteve me nga 2.600-2.700 kapaciteti maksimal që kanë dy tragetet më të mëdhenj nëlinjën Durrës-Bari.

Lidhur me masat në Sheshin e trageteve?

Allka: – Lidhur me masat në Terminalin e Pasagjerëve  ngaoperatori konçesionar i terminalit, nga Policia Kufitare, DegaDoganore Durrës, Forca e Sigurisë e Portit Durrës janë marrëmasat për të përpunuar me komplet kapacitetet maksimale tëcilat kanë, pra do të punohet në mëngjes me mbërritjet, me 32 sportele, 20 për makinat dhe 12 sportele për këmbësorët, pra përpasagjerët të cilët do të kalojnë përmes terminalit.