Në proces përpunimi 12 mijë t mallra dhe 299 konteinerë 26 Maj 2020

12 mijë ton mallra të ndryshme po përpunohen sot në Terminalin Perëndimor të portit të Durrësit. 

Nga moli 1 deri në molin 5 janë akostuar 5 anije me mallra të ndryshme si nitrat, çimento, ure’ dhe hekur – bëhet e ditur nga Qendra e Informacionit portual.

Nga i njejti burim mësohet se një anije tjetër e specializuar po përpunohet në Terminalin e Konteinerëve, nga e cila aktualisht po shkarkohen 299 konteinerë gjithsej.

Burimet shtuan se në radën portuale tashmë kanë mbërritur dhe presin radhën e përpunimit edhe dy anije të tjera, të cilat do të shkarkojnë përkatësisht 2,299 t vaj ushqimor dhe 4,405 t çimento.