NJOFTIM/Moti i keq vonesa në lundrime nga brigjet italiane në drejtim të Portit të Durrësit dhe anasjelltas

Kapiteneria e Portit të Durrësit   njofton se,   për shkak të motit të paqendrueshëm   që ka përfshirë Adriatikun Jugor, janë krijuar   vonesa në nisjen e trageteve nga Porti i Barit në drejtim të Porti të Durrësit.

Konkretisht,   trageti i   linjës Bari-Durrës(Aurelia) nuk është   nisur mbrëmjen e kaluar nga Porti i Barit, deri në qetësimin e   kushteve   meteorologjike. Ndërkaq, edhe tragetet e parashikuar për t’u nisur mbrëmjen e sotme nga Bari dhe Ankona në drejtim të Portit të Durrësit, kanë pezulluar përkohësisht lundrimet, deri në përmirësimin e   situatës së motit.

Trageti “Rigel III”, “AF Francesca” që kanë parashikuar të lundrojnë   mbrëmjen e sotme   nga Porti i Barit, nuk do të nisen në oraret e parashikuara.Po ashtu edhe trageti i linjës Ankona-Durrës, “ AF Marina” , nuk do të lundrojë sot në drejtim të Durrësit.Vonesa do të ketë edhe në lundrimet nga Durrësi në drejtim të Barit/Ankonës.

Kapiteneria, Autoriteti Portual Durrës, agjencitë dhe institucione   tjera detare, janë në   gatishmëri të plotë për monitorimin e situatës së krijuar.