Panairi i Punës dhe Karrierës/ CEMA vijon bashkëpunimin me UAMD/ 25 maj 2023

Për të tretin vit radhazi, Autoriteti Portual Durrës bëhet pjesë e “Panairit të Punës dhe Karrierës”, organizuar nga “Universiteti Aleksandër Moisiu Durrës”.

Një në 5 punonjës të Autoritetit Portual Durrës ka përfunduar një prej cikleve të studimit pranë UAMD, ndërsa 1 në 3 praktikanë që zhvillon praktikën pranë nesh, vjen nga auditorët e UAMD. 

Gjithashtu, mbi 15 punonjës të Portit kanë mundur të ndjekin programe të kualifikimit të vazhdueshëm në nivel Master pranë UAMD.

Ky bashkëpunim po thellohet dita ditës përmes Qendrës së Ekselencës për Çështjet Detare (CEMA) për të mundësuar:

  • Kurrikula të reja që përgatisin studentët për tregun e punës në sektorin detar
  • Kualifikime dhe çertifikime për profesionistët e logjistikës portuale
  • Praktika profesionale në inxhinieri, IT, financë, mjedis dhe administrim portual

Të pranishëm në Panairin e Punës dhe Karrierës ishin aktorë të botës akademike, sipërmarrjes, institucioneve publike dhe shoqërisë civile, ku u diskutua mbi prirjet e tregut të punës në vend, përgatitjen e të studentëve për të qenë sa më konkurrues, si dhe Rektorja e UAMD-së, Dekani i Fakultetit të Biznesit, Kryetarja e Bashkisë së Qytetit të Durrësit, si dhe Kreu i Dhomës së Tregtisë Durrës.