Rikthehen anijet e tonazhit të madh, 36 mijë ton në Terminalin lindor

Dy anije të tonazhit të madh janë ankoruar ditët e fundit në Terminalin lindor.

Anija “Otzias” po shkarkon 27 mijë ton qymyr, ndërsa po përfundon së ngarkuari me 9 mijë ton prokate anija “Rusen Mete”.

Aktualisht në kalatata e portit po përpunohet edhe anija “Frojdi III”me 1615 ton misër dhe bërsi soje, ndërsa gjatë 36 orëve të ardhshme priten edhe

5 anije të tjera, një nga të cilat do të ngarkohet me 4 mijë ton çimento. Katër të tjerat do të shkarkojnë 5421 ton grurë, 5032 ton çimento dhe 1930 ton gurë mermeri.

Gjatë 4 muajve të parë të vitit në kalatat e portit janë përpunuar 150 anije dhe 298 tragete, me 1 miljon e 170 mijë ton mallra dhe mbi 150 mijë udhëtarë gjithsej.