Rreth 20 mijë tonë mallra në përpunim nga 7 anije tregtare të akostuara ditën e sotme në Portin e Durrësit 03 korrik 2020

7 anije tregtare janë të akostuara ditën e sotme në kalatatportuale, nga të cilat po përpunohen 19, 624 tonë mallratëllojeve të ndryshme .

Nga anija tregtare “MSC Tia “po shkarkohen 399 konteinerë, e cila është bregdëzuar në molin 6 të portit detar.

Ndërkohë 6 anijet në proces përpunimi ndodhen në kalatat 1, 5, 11 nga të cilat po përpunohen  çimento, skrap, llamarinë, flurit, gips, etj. 

Ndërkohë, rreth 6,400 tonë mallra priten të përpunohen në orët e ardhshm nga 2 anijet që ndodhen aktualisht në radën portuale. 

Gjatë fundjavës priten dhe 4 anije tregtare, të cilat do tëpërpunojnë mallra si xhama, bërsi soje, konteinerë etj.