Situata në Portin e Durrësit/ 15 shkurt 2021

Era e fortë dhe deti i trazuar gjatë natës së kaluar e ka penguar nisjen e trageteve të linjës nga Durrësi drejt portit të Barit (Itali).

Në Dispeçerinë e APD, mësohet se tragetet “Rigel VII” dhe “AF Marina” kanë lundruar drejt portit Italian vetëm sot në mëngjes përkatësisht në orën 6:30 dhe në orën 7:45.

Sipas të njejtit burim, kushtet e vështira meteorologjike kanë shkaktuar vonesa edhe në nisjen e tragetit “AF Aurelia” nga Bari drejt Durrësit. “Trageti pritet të mbërrijë në Durrës sot rreth orës 16.00, me një vonesë prej afro 8 orë” – mësohet në Dispeçerinë e portit.

Ndërkaq, në Terminalet e përpunimit të mallrave të hënën në mëngjes ka nisur normalisht përpunimi i anijeve me mallra.

Nga Dispeçeria mësohet se rreth orës 11.00 u akostua anija “Neva Leader 1”, që do të shkarkojë 6,200 t grurë.

Anijet “Quaterdecies” me 2,700 t çimento; “Marmed” me 5,069 t melaminë dhe “Moon” me 3,300 tonë çimento po shkarkohen përkatësisht në molin 10, 4 dhe 1.

Gjatë ditës priten edhe dy anije të tjera, një nga të cilat me 5,200 tonë grurë, dhe një anije tjetër me 6,600 t qymyr.