Z. Qirici, prezantohet si Zëvëndës/Drejtor i Përgjithshëm i A.P.D-ës 01 nëntor 2013

Z.Artjan Qirici është emëruar Zëvëndës/Drejtor i Përgjithshëm i A.P.D-ës me vendim të Këshillit Drejtues Nr.26 dt.01.11.2013. Këshilli Drejtues vendosi emërimin e z. Qirici pas propozimit të bërë nga Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës. Vendimi “Për emërimin e Zv/Drejtorit të Përgjithshëm të Portit të Durrësit” është marrë në mbledhjen e Këshillit Drejtues të APD-së, që u zhvillua ditën e premte në ambientet e Portit të Durrësit.

Drejtori i A.P.D-ës, Z.Selim Belortaja në një takim të zhvilluar me stafin e A.P.D-së prezanoi Zëvëndës Drejtorin e Përgjithshëm të A.P.D-së Z. Artjan Qirici, i cili u shpreh se “Z.Qirici ka një eksperiencë pune në sektorin privat në Greqi si inxhinjer mekanik me përvojë në katër sektorë; atë të teknologjisë, transportit, industrisë dhe marinës”.

Zëvëndës/Drejtor i Përgjithshëm i APD-së, Artjan Qirici në fjalën e tij falenderoi të pranishmit për prezencën dhe nënvizoi se, “siç është shprehur  dhe Z.Belortaja “Ligjshmëria, Efiçenca dhe Konkurueshmëria” janë për të tre sfidat kryesore gjatë punës së tij, po unë dua të plotësoj dhe të mos harrojmë asnjëherë që porti i Durrësit është pjesë e qytetit të Durrësit dhe si  i  tillë  mbetet porti strategjik i të gjithë vëndit dhe me punë të përbashkët do të vazhdojmë të realizojmë programin tonë”.

Më tej Z. Qirici, në fjalën e tij propozoi harmonizimin dhe shkëmbimin e ndërsjelltë që duhet të ketë portit me qytetin e Durrësit.

Për mua bashkëpunimi me Z. Belortaja do të jetë një eksperienë dhe përvojë e madhe nisur dhe nga karriera e tij akademike dhe ekzekutive.

Arsimi dhe Kualifikimi

 • Qirici është diplomuar në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i “Inxhinieri mekanike dhe elektrike”
  • Gjatë periudhës 1985-1987 z. Qirici ka punuar si Inxhinjer mekanik në “Kombinatin Ushtarak Poliçan”.
  • Gjatë periudhës 1988 – mars 1991, ka punuar si Inxhinjer Teknollog në Uzinën Mekanike të Naftës, Kuçovë.
  • Nga periudha mars 1991- dhjetor 1993, ka punuar si Drejtues Teknik në një nga kompanitë më të mëdha të anijeve të pasagjerëve “Hilo- Lines” si dhe të madhrave “Sea-Coral” në Pirea, Greqi.
  • Në vititn 1994-1995 është diplomuar si “2- Engineer Shipping” dhe ka punuar si “Mekanik i II” në anijen Hydrofoil`s & Cargo Ship.
  • Nga viti 1995-1997 Është emëruar bashkë-pronar dhe menaxher në kompaninë Private “General Ship Repair”, “Pegasus”, në Greqi.
  • Në periudhën mars 1997- tetor 2013, është emëruar Drejtor Ekzekutiv   në kompaninë “Aris Qirici& Co LTD”.