1-3 shtator, më pak udhëtarë me tragete se sa në Gusht

APD:

1-3 shtator, më pak udhëtarë me tragete se sa në Gusht – 4 shtator 2019
pax1

Numri i udhëtarëve me tragete nga/drejt Durrësit ka nisur gradualisht të bjerë, pas rikthimit masiv të turistëve dhe bashkëatdhetarëve, të cilët pasi kaluan pushimet me familjet e tyre në vendin tonë, Kosovë dhe Maqedoni shfrytëzuan kthimin me tragete gjatë muajit Gusht. Nga të dhënat operative ditore në APD, mësohet se në tre ditët e para të muajit shtator kanë udhëtuar me tragete afro 17 mijë pasagjerë me 3,787 autovetura gjithsej. Pjesa më e madhe e tyre, 13,553 udhëtarë janë nisur drejt Barit, Ankonës dhe Triestes, ndërsa 3,360 të tjerë kanë mbërritur në Durrës me tragetet e linjës. Këto ditë në linjat detare me Italinë kanë lundruar 2-3 tragete gjithsej, nga 5-7 që lundronin në periudhën korrik-gusht. Gjatë periudhës 1-3 shtator tragetet kanë transportuar edhe 450 kamjonë dhe trajlerë me mallra të ndryshme. Në muajin gusht tragetet janë preferuar nga 280 mijë udhëtarë me 66 mijë automjete, shifra më e lartë mujore që nga fillimi i vitit.