APD: Janar 2018, 42 anije dhe 79 tragete me mbi 280 mijë ton mallra dhe afro 60 mijë udhëtarë

Gjatë muajit janar të këtij viti në kalatat e portit të Durrësit janë përpunuar 42 anije dhe 79 tragete me mbi 280 mijë ton mallra e afro 60 mijë udhëtarë.

Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave në APD, mësohet se në Terminalin Lindor janë përpunuar 6 anije, në atë Perëndimor 20 anije dhe në Terminalin e Kontejnerëve 16 anije të tjera.

Vetëm nga anijet tregtare janë përpunuar 217.521 ton mallra gjithsej, afro 60 mijë ton më shumë se sa në janar 2017.

Tragetet e linjave Durrës-Bari dhe Durrës-Ankona e kthim kanë kryer 79 lundrime me 59.861 udhëtarë në bord, si dhe 62.608 ton mallra me kamjonë dhe trajlerë.

Nga anijet dhe tragetet gjatë janarit 2018 janë përpunuar 67.230 ton më shumë se sa në janarin e vitit të kaluar.