APD/ Veprimtaria portuale ditore, në proces përpunimi mbi 10 mijë ton mallra

Në kalatat e portit të Durrësit sot po përpunohen tre anije me mbi 10 mijë ton mallra të ndryshëm, si xhama, grurë dhe lidhje hekuri, ndërsa ka përfunduar përpunimi i gjashtë anijeve të tjera.

Nga të dhënat e Qendrës së Informacionit në APD, mësohet se që nga fillimi i kësaj jave në Terminalin perëndimor janë përpunuar tre anije, të cilat kanë sjellë 2,299 ton xhama, 1,370 ton sojë dhe 2,178 ton llamarinë. E gjithë sasia e llamarinës u nis më pas tranzit me kamjonë drejt Kosovës-nënvizuan burimet e APD.

Në Terminalin e Konteinerëve janë përpunuar dy anije me 1,055 konteinerë (TEU) gjithsej, ndërsa në Terminalin Lindor ka përfunduar ngarkimi i anijes “Grit Cement” me 4,110 ton çimento për eksport.

Ndërkaq, përveç tre anijeve në përpunim, pritet edhe një anije tjetër me 3,897 ton melaminë.