Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv, Agron Tare, prezantohet në APD me drejtuesit e sektorëve

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i APD, z. Agron Tare, u prezantua sot paradite në detyrën e re, me grupin e drejtuesve të Departamenteve dhe Sektorëve në Drejtorinë Ekzekutive të APD.

Zv. ministri i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, Artan Shkreli, në fjalën e tij pasi vlerësoi punën e paraardhësit Afrim Bakaj, tha se sfidat që presin portin e Durrësit veçanërisht në fushën e investimeve janë të mëdha dhe se ritmet e punës do të jenë më të larta. Emërimi i z. Tare në krye të APD synon pikërisht këtë, – tha z. Shkreli, i cili uroi punë të mbarë drejtorit të sapoemëruar.

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i APD, Agron Tare, nënvizoi besimin që i është dhënë nga drejtuesit e qeverisë dhe dikasterit MIE, ndërsa vuri theksin te veprimtaria e përbashkët për ta bërë Durrësin një port konkurues në rajon. Ai kërkoi më shumë impenjim për realizimin e objektivave për të ardhmen. Ditën e martë, Këshilli Drejtues i APD vendosi emërimin e z. Agron Tare në postin e Drejtorit të Përgjithshëm, sipas propozimit të Ministrit të Infrastrukturës dhe Energjisë

CV e Drejtorit të Përgjithshëm Ekzekutiv të APD:

AGRON TARE

Ditëlindja: 08.11.1974 , Tiranë

Arsimi dhe kualifikimi:

1990-1993: Shkolla “Qemal Stafa”, Tiranë.

1994-2000: Fakulteti Juridik i Universitetit të Bolonjës, Itali.

Përvojat profesionale:

2014 – 2019: Konsull i Përgjithshëm i R.SH, në Stamboll.

2002-2006: Anëtar i Grupit Negociator mbi Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit midis Shqipërisë dhe BE.

2001-2005: Këshilltar i Jashtëm Bashkia Tiranë,

2001-2006: Drejtor i Zyrës së Minoriteteve, MPJ.

2000-2001: Zyrtar i Departamentit në Departamentin e Organizatave Ndërkombëtare, MPJ

Z. Agron Tare flet anglisht, shkëlqyer në italisht dhe frëngjisht.