Janar – gusht 2017: Në 8 muaj ankorohen dhe përpunohen 1290 mjete lundruese në port

1290 mjete lundruese të madhësive dhe destinacioneve të ndryshme janë ankoruar gjatë 8 muajve të parë të këtij viti në portin më të madh të vendit. Mes tyre në kalata janë ankoruar dhe kanë marrë shërbimet e tyre, 230 jahte e velierë turistikë si dhe 3 kroçera me turistë nga vede të ndryshme. Po ashtu, në Terminalin e Udhëtarëve janë përpunuar 680 tragete.

Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave në APD, mësohet se në Terminalin Perëndimor, në atë Lindor dhe atë të Kontejnerëve në periudhën janar-gusht janë përpunuar 377 anije gjithsej, ose 30 anije më shumë se sa në të nejtën periudhë të vitit 2016. Numri më i madh i anijeve tregtare, saktësisht 162, është ankoruar dhe përpunuar në Terminalin Perëndimor. 127 të tjera janë përpunuar në Terminalin e Kontejnerëve, ndërsa në Terminalin Lindor janë përpunuar 88 anije gjithsej. Gjatë 8 muajve të vitit 2017 në port janë përpunuar 2.4 milion ton mallra gjithsej, si dhe 664 mijë udhëtarë