Janar – qershor 2017: Mbi 406 mijë ton mallra me tragete, afro 34 mijë kamjonë dhe 3 mijë trajlerë

Gjatë gjysmës së parë të këtij viti tragetet, bashkë me udhëtarët dhe autoveturat, kanë transportuar 406.496 ton mallra të ndryshme, të ngarkuara në kamjonë dhe trajlerë. Në periudhën janar-qershor të këtij viti tragetet e linjave Durrës – Bari dhe Durrës – Ankona – Trieste e kthim kanë transportuar 33.783 kamjonë dhe 2.985 trajlerë të ngarkuar me mallra të ndryshme.

Shifrat e përpunuara nga Sektori i Statistikave në APD, janë përkatësisht 10 dhe 8 përqind më të larta se sa kamjonët dhe trajlerat e transportuar në të njejtën periudhë të vitit 2016.

Edhe volumi i mallrave të transportuar me tragete është 6 përqind më i lartë se sa në gjysmën e parë të vitit 2016, kur u transportuan mbi 383 mijë ton mallra. Në gjysmën e parë të këtij viti tragetet kanë mbërritur në Durrës me afro 255 mijë ton mallra impoorti, ndërsa mallrat e eksportit me tragete nga Durrësi në portet e Italisë arrijnë në mbi 151 mijë ton mallra.