Janar-qershor 2019, në kalatat e portit 924 mjete lundruese. Më shumë anije dhe më shumë mallra dhe udhëtarë se sa vjet

Në periudhën janar-qershor në kalatat e portit të Durrësit janë akostuar 924 mjete lundruese gjithsej, ose 61 mjete lundruese më shumë se sa e njejta periudhë e vitit të kaluar.

Nga Sektori i Statistikave në APD, mësohet se në të gjithë Terminalet përkatësisht, numri i anijeve dhe trageteve të përpunuar ka qenë më i lartë se sa në 6-mujorin e parë të vitit 2018.

Për periudhën janar-qershor 2019 në të katër Terminalet janë përpunuar afro 193 mijë ton mallra më shumë se sa vjet, mësohet nga statistikat 6-mujore.

Në Terminalin perëndimor janë përpunuar 17 anije më shumë se sa në janar-qershorin e vitit të kaluar, në Terminalin lindor lindor 6 më shumë se sa vjet, ndërsa në atë të Konteinerëve janë përpunuar 2 anije më shumë.

Po ashtu numri i trageteve të përpunuar në Terminalin përkatës ka qenë 18 më shumë se sa në periudhën janar-qeshor 2018.

Në portin e Durrësit, kryesisht në terminalin Perëndimor, (që administrohet nga APD) janë akostuar edhe 11 kroçera me 2,194 turistë në bord, si dhe 141 jahtë të madhësive të ndryshme.

prt 001
prt 002
prt 003
prt 004
prt 5