APD: përpunohen 236 anije dhe 1 milion e 565 mijë ton mallra në 5 muaj

Në 5 muajt e parë të këtij viti në kalatat e portit të Durrësit janë përpunuar 236 anije dhe 376 tragete, nga të cilat janë shkarkuar dhe ngarkuar 1 milion e 565 mijë ton mallra gjithsej.

Nga të dhënat e Sektorit të Statistikave në APD mësohet se në portin më të madh të vendit gjatë pesë muajve të parë të këtij viti janë përpunuar 5 përqind më shumë mallra se sa në të njejtën peirudhë të vitit 2017.

Eksportet kanë pësuar një rënie prej 2 përqind, me një volum prej 544 mijë ton mallra, ndërsa importet kanë një rritje prej 9 përqind, duke arritur shifrën e më shumë se 1.02 milion ton mallra gjithsej.