UAMD – APD, Marrëveshje Bashkëpunimi shumëplanëshe

Drejtori i Përgjithshëm Ekzekutiv i APD, Artjan Qirici dhe Rektorja e Universitetit “Aleksandër Moisiu” të Durrësit, Kseanela Sotirofski kanë nënshkruar sot paradite një Marrëveshje Bashkëpuimi mes dy Institucioneve me qëllim dizenjimin dhe realizimin e projekteve të përbashkëta.

Në një ceremoni që u zhvillua në Qendrën e Trajnimeve të APD dhe ku bashkë me autoritetet vendore morrën pjesë edhe një grup i madh studentësh të të degës Navigacion në fakultetin e Studimeve Profesionale, drejtori Qirici tha se bashkëpunimi synon krijimin e lehtësirave për kryerjen e praktikave dhe proçeseve mësimore në mjediset, terminalet dhe kalatat e portit të Durrësit. Sipas z. Qirici mes palëve do të punohet për aktivitete dhe publikime të përbashkëta në fushën e menaxhimit portual; në mbrojtjen e mjedisit detar; në sistemet e monitorimit dhe kontrollit të operacioneve dhe trafikut detar; në ofrimin e ekspertizës në kurrikulën e lëndëve profesionale navigacionale si dhe në bashkëpunimin akademik për rritjen e standarteve të trajnimit të punonjësve.